Share | 
 

 Északi temető

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

Don't Hide Your Real Face

avatar
Admin
i'm the leader
☮ Főkarakter : Caryeth, Eldorien, Ellael
☮ Hozzászólások száma : 336TémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Pént. 31 Júl. 2015 - 12:40Szabad játéktér!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fateofascariel.hungarianforum.com

Don't Hide Your Real Face

avatar
Sárkány
our wisdom runs like a river
☮ Főkarakter : ∞ Caryeth
☮ Kor : 806
☮ Hozzászólások száma : 231
☮ Tartózkodási hely : ∞ Peking főképpTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Pént. 31 Júl. 2015 - 12:34

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Sárkány
our wisdom runs like a river
☮ Főkarakter : ∞ Caryeth
☮ Kor : 806
☮ Hozzászólások száma : 231
☮ Tartózkodási hely : ∞ Peking főképpTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Csüt. 23 Júl. 2015 - 16:29


Shah & Caryeth
A jó vezető ismeri és elfogadja más országok szokásait és ha úgy tartja kedve be is tartja őket.

Ismerem elég jól az országot ahhoz, hogy nagyjából azért tisztában legyek azzal, hogy mire is számíthatok itt. Nem félek tőle, hogy nem tudom majd kezelni, elég nagy a türelmem. Több száz év alatt a türelem szépen kifejlődik benned, főleg akkor, ha olyan felmenőid vannak, mint nekem. Nem volt sok választásom, mint kivárni, hogy az apám figyelme rám irányul és persze nem tehettem mást, mint türelmesen várom ki, amíg aztán tenni kellett ellene, mert kellett... bármennyire is nem akartam a vérem ellen fordulni. Nem volt választásom, hiszen rosszul döntött, túlságosan akarta a hatalmat és túlzásokba esett. Én hiszek a rendszerben és abban is, hogy jól működik így, ahogy van, nem akarom megdönteni, sőt vezető sem akartam lenni soha, mégis a harmadik körből arra eszméltem, hogy felhúztak engem... pont engem ide.
- Akkor mindkettőnk számára hasonlóképp élmény drága Shah! - mosolyodom el újra. Udvariasság, illem, és azért bőven van benne tisztelet is. Lehetséges, hogy nem alám tartozik és az is, hogy nem vagyunk igazán mély barátok, de ettől még ugyanúgy tisztelhetsz valakit és akkor az alapvető köszönöm mindenképpen belefér. Az csak külön jól esik, hogy ő is így áll hozzám, és szintén hálás, amiért őt kértem fel, talán egy kis változatosságot is viszek a jól megszokott védelmi feladataiba.
- Épp ezért kértelek téged kíséretnek, jobban elfogadnak, ha olyan valaki van mellettem, aki közülük aló, remélhetőleg. - de persze majd meglátjuk. Ettől még bőven lehetnek nehézségeink, de ezekkel is számoltam. Ahogy mondja, nő vagyok és a tetejében még fehér is, viszont a nyelvet legalább már ismerem. Eleget utaztam és épp elegendő év van mögöttem ahhoz, hogy a főbb városaink nyelveit ismerjem, még ha nem is tökéletesen, de legalább alapvető kommunikációs szinten mindenképpen megy. Épp ezért nem ütközöm meg különösebben a reakción sem. Nagyjából erre számítottam őszintén szólva. Az előre ülés is csak talán egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt merülhetett fel bennem, komolyan nem akartam volna ilyesmire ragadtatni magamat. Bólintok csak szótlanul, hogy még ebbe se köthessen bele sofőr, és be is ülök szépen hátra.
- Szép védés volt! - teszem még hozzá, ezúttal angolul, amit biztosan mindketten megértünk, ellenben a sofőr jó eséllyel nem. Csak pár szó, amit nem vesz talán a taxis sem zokon, főleg hogy nem neki szólt. Előre nem hajolok, hogy ne problémázhasson ezen, csak szépen kivárom, amíg a számomra kissé zavaró hangzavarnak minősülő zenében végigsuhanunk az utcákon, majd végül megállunk a célnál, a Kopt negyedbe már nem hajt be a taxi, tisztában voltam vele, hogy innen sétálunk.
- No és mivel telnek a napjaid? - kezdeményezek beszélgetést, amikor elindulunk, innentől már gyalogosan a célig. Nincs nálam térkép, de tájékozódtam, hogy nagyjából merre kell mennünk, a Függőtemplom előtt pedig már várni fognak minket, hogy megmutassák a konkrét helyét a megbeszélésnek.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Kedd 21 Júl. 2015 - 11:03


Caryeth & Shah


- Mi sem természetesebb Caryeth, számomra a megtiszteltetés ha segítségedre lehetek - reagálok udvarias hálálkodására. A nő eztán pontosan elmeséli, hogy miért érkezett én pedig csak bólogatok miközben a kijárat felé lépdelek. Mikor azt mondja mi férfiak nem szeretjük ha egy nő mondja meg mit tegyünk halvány mosollyal ajkaimon mordulok fel.
- Valószínűleg nem fognak örülni Neked, nem elég, hogy nő vagy de még gẖryb is - használom az idegen szó arab megfelelőjét. Az itteniek nem szeretik a furcsán fehér embereket. Az öregek azt mesélik Allahot egyszer úgy feldühítették az idegenek, hogy szörnyű haragjával súlytott le rájuk s azok úgy megijedtek, hogy rögvest kifutott belőlük a szín s a vér. Szótlanul érünk ki a temető alatti járatokból ahonnan fejem biccentésével terelem tovább Caryethet egészen a taxiig. Odabent üvölt az arab zene s mikor a taxis meglátja Caryethet unalmas ábrázata dühödté válik. Arabul kezd hadoválni elég hangosan ahhoz, hogy fenyegetőnek tűnjön ám valójában csak fél a nőtől. Néhány higgadt válasz után lenyugszik s kér, hogy a nőt hátra ültessem.
- Hátra kell ülnöd - mondom bár nem vagyok benne biztos, hogy nem értette amit eddig beszéltünk. Remélem megbocsátja, hogy az asszonyomnak kellett őt neveznem - másként minden bizonnyal gyalog tehettük volna meg az utat. Én a férfi mellé ülök és megadom neki a címet.
♫ Zene ♫Aktuális viselet[/color]Az igazi tiszteletet ki kell érdemelni. Nem lehet örökölni, sem megvenni. ©
Vissza az elejére Go down

Don't Hide Your Real Face

avatar
Sárkány
our wisdom runs like a river
☮ Főkarakter : ∞ Caryeth
☮ Kor : 806
☮ Hozzászólások száma : 231
☮ Tartózkodási hely : ∞ Peking főképpTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Hétf. 20 Júl. 2015 - 15:48


Shah & Caryeth
A jó vezető ismeri és elfogadja más országok szokásait és ha úgy tartja kedve be is tartja őket.

Nem tudom még, hogy pontosan mire számíthatunk, de elég fontos lenne jó viszonyt kialakítani az úrral, akivel találkozom, legalább... a kezdetekben, hiszen a végcél az, hogy szépen bekebelezzük a cégét. Nem árt a világ több részén is kialakítani a fontosabb gócpontokat, mert bár a sivatag nem épp a kedvencem, de attól még értékes cégek vannak itt is, akiket érdemes lehet beépíteni a vállalatba. A jelenlegi például főleg kommunikációs eszközök fejlesztésével foglalkozik, ami bár tartozhatna a tudományos részleg fennhatósága alá is, de azért nem teljesen. Maximum majd kérek egy-két jó kutatót Ellaeltől, akiket bejuttathatok a céghez, hogy átvegyenek néhány fontosabb posztot, hiszen mi nem csak teljes mértékben embereknek szóló dolgokkal foglalkozunk. Hasznos időnként egy-egy magán csatorna is a magánbeszélgetésekre, amiket biztos, hogy nem képes lehallgatni senki sem, egy-egy műhold, amihez nincs köze egyetlen kormánynak sem és ami feltörhetetlen. Azért hasznos, ha vannak a cégednél olyan hozzáértő heckerek, akik már a szakma kialakulásától fogva elmélyültek a témában. Őket azért rendkívül nehéz bármiben is lekörözni.
A célállomásra viszont hamarosan érkezem. Shah is elég tájékozott ahhoz, hogy tudja egy ilyen helyen egy nőnek kell támogatás. Akkor is, ha nem öltöztem túlságosan nyitott ruhába, pont a miatt, hogy az esetleges helyi figyelő szemeknek ne okozzon ez gondot, de én is tisztában vagyok azzal, hogy a jelenlegi külsőm felettébb törékenynek hat és senki nem gondolná, hogy valójában milyen erő húzódik meg mögötte. Nem is kell, hogy sejtésük legyen róla, valahol ez egy álca, ha gyengének tartanak, akkor igazán nagy meglepetéseket tudsz okozni. Felpillantok a nálam jóval testesebb és méretesebb dzsinnre. Szó se róla, hogy ez az alakja enyhén szólva is figyelemfelkeltő és persze tekintélyt parancsoló, pont e miatt gondoltam rá magam mellé. Nem gondolnám, hogy bárki lenne olyan bátor, hogy belénk merne kötni.
- Üdvözöllek Shah! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál a kérésemre. Te ismered jobban a terepet, máshoz nem fordulhattam. - és benne meg is bízom annyira, hogy bizonyosan nem lesz semmi gond. Azért lássuk be az évek során az ember... akarom mondani a sárkány lányában kialakul egy adag paranoia, ha egyszer az apja megőrült, ha nem tudhatja, hogy pontosan kik állnak mellette és kik vágynak a bukására. Az én pozíciómban egyáltalán nem meglepő, ha az utóbbi részlegre is akár sokakat sorolhatok. Ettől még nem látszik rajtam, hogy félnék, csak jól megválogatom, hogy kiknek szavazok bizalmat.
- A címet majd a taxissal közlöm, de utána még vár ránk egy kis séta, úgy tudom, hogy a város régebbi kerületeibe nem szívesen engednek be járműveket. Egy tárgyalásom lesz, fontos ügyben. Talán... egy itteni céget a sajátomba olvaszthatok, de tudod hogy van ez... ti férfiak nem szeretitek, ha egy nő mondja meg, hogy mit tegyetek. Sejtelmem sincs, hogy milyen lesz a fogadtatás. - ez pedig bármit jelenthet. A rövid vázlatot már leadtam, de a pontos reakciót nem ismerem. A fickónak pénz kell, különben jó eséllyel csődbe megy, én viszont nem akarom hagyni azt a céget, ellenben bőven meg van rá az esély, hogy a büszkesége esetleg nem hagyja, hogy azt tegye, ami nekem jó. Akkor talán még egy kis finom ösztönzésre is szükség lehet. Majd kiderül, talán még egy kis trükköt is bevethetünk, effélét is megjátszottam már. Eladni Shaht, mint ha ő lenne a vezető, én pedig csak egy tesztelő szolga... meglátjuk, hogy mire lesz szükség.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Vas. 19 Júl. 2015 - 13:43


Caryeth & Shah

Caryeth úrnő szólított magához, ezért jöttem most az Északi temetőben. 15 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezem, mindenképpen szeretném elkerülni, hogy várakoznia kelljen miattam. Biztonsági okokból távolabb parkolok le majd besétálok a temető alatti járatokba. Kellemesen hűvös idő fogad a kinti perzselő napsütéshez képest. Csupán lépteim zaja veri fel a síri csendet míg a térkapuhoz érek. A homok természetesen már ide is beette magát hiszen itt jó barátja a szél mindenhová eljuttatja őt. Karbafont kézzel dőlök neki az épület érdes, homokszín falának s türelmesen várok Caryeth érkezéséig. Megtisztelő, hogy az úrnő választása rám esett, csupán emberek közé megyünk ezért úgy hiszem emberi alakom miatt döntött mellettem. A halandók általában megtartják a két lépés távolságot velem szemben, tartanak tőlem ami most jól jöhet az úrnőnek. Hiszen amint megpillantom sápadt bőrét, karcsú derekát s gyermekien csillogó szemeit óhatatlanul a törékenység jut eszembe róla. Sérülékeny nő, ez pedig éppen elég ahhoz, hogy itt Kairóban nehezen boldoguljon. Odasétálok hozzá s lenézve tengerkék szemeibe üdvözlöm őt tiszteletteljes biccentéssel.
- Úrnőm - fogom rövidre a köszöntést majd oldalra lépve várom, hogy megtegye az első lépést kifelé. Régen láttam Caryeth-et, van az már 50 éve is. Jelenlegi emberi alakja igen bájos, körüllengi valamiféle ősi erővel átitatott légies elegancia. Vezetőhöz méltó kisugárzás, el kell ismerjem.
- Van még bármi amit tudatni szeretnél velem a teendőimmel kapcsolatban? - pillantok le rá komoly, tárgyilagos ábrázattal.
♫ Zene ♫Aktuális viselet[/color]Az igazi tiszteletet ki kell érdemelni. Nem lehet örökölni, sem megvenni. ©
Vissza az elejére Go down

Don't Hide Your Real Face

avatar
Sárkány
our wisdom runs like a river
☮ Főkarakter : ∞ Caryeth
☮ Kor : 806
☮ Hozzászólások száma : 231
☮ Tartózkodási hely : ∞ Peking főképpTémanyitásTárgy: Re: Északi temető   Vas. 19 Júl. 2015 - 11:30


Shah & Caryeth
A jó vezető ismeri és elfogadja más országok szokásait és ha úgy tartja kedve be is tartja őket.

Kairo... mondhatnám, hogy kevés kötődésem van hozzá, de ez nem teljesen van így, hiszen nem is egy dzsinnel állok kapcsolatban, habár Nemesis nem túl sok időt tölt a homokdűnék között, Shah sokkal inkább még most is ragaszkodik ehhez a rengeteg homokhoz. Soha sem fogom ezt megérteni, bár persze mások vagyunk, más környezetben nőttünk fel és mást is szoktunk meg. Én a levegőben szeretek szárnyalni, és a vad, zöldellő erdőket kedvelek magam alatt elterülni közben. Az efféle tájak nekem még mindig kihaltnak és kietlennek hatnak és képtelen vagyok megérteni, hogy létezik olyan, aki inkább ezt választja mint Azurnah mesés szépségét, de nem fogok beleszólni senki életébe sem, egyébként sem az én dolgom meghatározni, hogy mások hol éljék az életüket, no meg azért halvány információim vannak arról, hogy ő teszem azt miért is él itt. Pedig megtehetné, hogy enged... a férfiak néha túlságosan büszkék és nem hajlandóak a nőknek behódolni, idő kell hozzá, lehet hogy idővel majd Shah is megteszi, bár ő dacosabb típus, kis esélyt látok rá.
És hogy miért vagyok itt annak ellenére, hogy nem kedvelem annyira az országot és a környékét sem? Fontos megbeszélésre jöttem, fontos ügyben, amihez kell nekem kísérő is. Mégis csak olyan országról van szó, ahol még a mai napig sem fogadták el elegendő mértékben a nőket, nem úgy ahogyan azt én elvárnám, e miatt nem árt, ha van mellettem valaki, aki ismeri a terepet és aki ha kell akkor a segítségemre kelhet, olyan esetben is, amikor nem fedhetjük fel, hogy kik is vagyunk. Lássuk be első ránézésre nem tűnök túlságosan veszélyes ellenségnek és ha nem használom a képességeimet, vagy a saját alakomat akkor akár még el is bánhatnak velem, főleg ha túlerőről van szó, ha többen támadnának meg az utcán. Persze nem hagynám magamat, hiszen mégis csak harcra tanított az apám, és van is nálam kés a csizma rejtekében, de mégis csak hasznos, ha nem úgy indulsz neki egy idegen országnak, hogy máris a védelmeden gondolkozol.
Épp ezért üzentem Shahnak, hogy itt találkozzunk, mihelyst kilépek a térkapun és akkor majd szépen elmesélek neki mindent az ügyről, ami miatt most itt vagyok. Talán nem avatom be minden apró részletbe, hiszen nem véletlenül vannak meg kasztunkban a szintek, és mindent nem adhatok tovább valakinek, aki lent helyezkedik el, vagy legalábbis nem elég magasan. Annyit tud egyelőre csak, hogy a kíséretére lesz szükségem, hogy emberek közé megyünk, tehát minden bizonnyal nem kell komolyabb problémára számítanunk, de azért jobb felkészülni mindenre.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Admin
i'm the leader
☮ Főkarakter : Caryeth, Eldorien, Ellael
☮ Hozzászólások száma : 336TémanyitásTárgy: Északi temető   Vas. 12 Júl. 2015 - 22:01


Északi temető

Az Északi temető Kairó peremén terül el, melyet az európaiak gyakran – és tévesen – Holtak Városának vagy Kalifák Sírjainak is neveznek. A XIV. század végére Kairó a világ legnépesebb városa volt. A mameluk szultánok pedig csak a városon kívül találtak elegendő szabad területet nagyravágyó igényeiknek megfelelő mauzóleum építésére. Mind közül a legszebb Qájtbáj szultán mecsetje és mauzóleuma, amely 1474-re készült el. Qájtbáj persze ma is él, csak épp szerényebb körülmények között - a kor neki is jót tett.
Ezen a helyen térkapu található, a temető alatti járatokban, jól elrejtve!

írta Fionn
forrás: http://vilagnezo.hu/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fateofascariel.hungarianforum.com

Ajánlott tartalom
Don't Hide Your Real Face

TémanyitásTárgy: Re: Északi temető   

Vissza az elejére Go down
 
Északi temető
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate of Ascariel :: A nagyvilág :: Kairo-