Share | 
 

 Naberia lakása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

Don't Hide Your Real Face

avatar
Ember
we have the strongest faith
☮ Főkarakter : Elisabeth Grand
☮ Kor : 23
☮ Hozzászólások száma : 38TémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Vas. 17 Ápr. 2016 - 0:55

Simone és Lisa
Érzem magamon Simone tekintetét, de nem szólok érte mert, nincs okom rá. Meg eleve jól esik, ha megnézik az embert. A kérdésére, válaszolok, és teát kérek. Nem vagyok az a kávézós féle, a teát jobban szeretem. Míg a teát várom, a nappali falát figyelem, ami hó fehér és nincs fent egy kép vagy festmény, esetleg poszter. Majd, Simone visszatér a teával, és az egyiket nekem addja.
- Oh, köszönöm és nem, egyáltalán nem baj mert így szeretem. - Mondom, miközben átveszem tőle a poharat, és belekortyolok a teába. Kérdését meghallom, és kissé elpirulok, mert nagyon nézzem a falat.
- Nem, egyáltaln nem penészes, csak szerintem elkéne itt egy-két kép vagy festmény ez minden. - Mondom kissé zavartan, aztán a másikra kerül a sor, hogy zavarba jöjjön, mikor a tisztító szerek felől érdeklődöm. Olyan édes, hogy keresgélni kezd, közben pedig tovább érdeklődik, hogy elterelje az esetről a figyelmemet.
- Husz vagyok, idén Májusban leszek huszonegy. De, nem fanyalodtam erre a munkára, mert eleve ezt akartam csinálni. - Mondom, hogy kielégitsem a kiváncsiságát, a dologgal kapcsolatban.
~ Szegény kém, ide hív dolgozni, hogy takarítsak, és közben meg elfelejtette elő készíteni a tisztító szereket, és most kell őket elő keresnie. - Jegyzem meg gondolatban, miközben figyelem, hogy keresgél. Ez, mondjuk az ő lakása, neki kell tudnia, hogy mi és merre, de azér sajnálom, hogy most kell keresgélnie.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Kedd 1 Márc. 2016 - 20:13


Lisa & SimoneEgészen aranyos kislány - fut át a fejemen, miközben beengedem a lakásba. Inkább érzem magam idegenvezetőnek vagy ingatlanközvetítőnek, és nem a hely tulajdonosának. Még Elisabeth is valahogy sokkal otthonosabban mozog a számára nyilván teljesen idegen helyen, mint én magam, ami elég zavaró gondolat.
Nem szokásom véka alá rejteni a véleményem, vagy egyáltalán azt, hogy formálódik bennem egy vélemény, úgyhogy most is mustráló tekintettel vizsgálgatom kicsit, de úgy tűnik, nem zavarja. Valószínűnek tartom, hogy csinossága és fiatalsága miatt kapott már jópár érdeklődő tekintetet a képébe.
Biccentek inkább, és bemegyek a konyhába, ahol eltart pár percig, hogy megtaláljam a teás dobozt. A csap is köpködi a vizet az első pillanatokban, olyan régóta nem volt megnyitva. Végül azért sikerül összehoznom a teát, addig pedig néha kipillantok a konyhából, és úgy figyelem a lányt. Alaposan végigmérem, és megakad a tekintetem azon, ahogy a falakat méregeti.
Amint kész a tea, magamnak is töltök, és a két adaggal megyek ki hozzá. Időtlen ideje nem ittam házi teát, ami azt illeti.
- Cukor és citrom van benne, tej nincs itthon, remélem, nem baj - nyújtom át neki a forró italt, majd miután beleittam, rákérdezek. - Lát valamit a falakon? Penészes? - fordulok én is kicsit a fehérség felé, amit eddig méregetett. Még az kéne, hogy valami redva kezdjen elburjánzani! Következő kérése azonban kicsit meglep, és legszívesebben fejbe kólintanám magam.
Tisztítószerek... Tudtam, hogy valamit elfelejtettem.
Magamban fohászkodom, hogy legyen még a lakás tágas és teljesen felesleges szekrényei és zugaiban valahol valami, amit használni tud. Azonnal eliramodom a többi helyiség felé, de csak visszafogottan, mint aki tudja, hogy mit keres. Kissé kínos lesz, ha kiderül, hogy hát nincs itt semmi, amivel dolgozhatna.
- Egyébként mennyi idős? Csak kérdezem. Nagyon fiatalnak tűnik, hogy erre a szakmára fanyalodjon - magyarázom a vállam felett kissé pofátlanul, csak hogy eltereljem mindkettőnk figyelmét, miközben tanácstalanul és frusztráltan nyitogatom a szekrényeket, keresve azt, amivel fel kellett volna készülnöm.Vissza az elejére Go down

Don't Hide Your Real Face

avatar
Ember
we have the strongest faith
☮ Főkarakter : Elisabeth Grand
☮ Kor : 23
☮ Hozzászólások száma : 38TémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Kedd 23 Feb. 2016 - 13:26

Miután megtörtént a bemutatkozás, no meg a kéz rázás, Ms. Simone, be enged a lakásába, hogy kitakaritsak nála. A cipőmet, az elő szobában hagyom, és a nappaliba kisér a nő, ahol kezdhetek majd. Nyílván a bútorokkal kezdek, és úgy haladok lefelé, és a pórszívózás marad utoljára. Maga a helyszín, így ránézésre sivár, és nyomasztó. Mr. Montgomery lakásának szöges ellentéte, de megcsinálom a takarítást. A nő, kérdez valamit, amire válaszolok is neki.
- Igen, egy teát kérek szépen. - Mondom, ha már meglett kérdezve. A teát meg várom, meg iszogatom, közben pedig ha a nő kérdez arra válaszolok neki. Hangosan nem merném kimondani, de szerintem pár festmény, vagy poszter otthonosabbá tenné a lakást, de tényleg nem mondom ki ezen véleményemet. Ha meg ittam, akkor leteszem a bögrét.
- Köszönöm. - Mondom, majd fell állva teszem fell neki a kérdésemet.
- Hol vannak a riszitó eszközök? - Kérdem, és ha meg mondja, akkor értük megyek, és bele kezdek a munkába. A terveim szerint inditokk, és a bútorokkal kezdek. Elöszőr nedves rongyal kezdek bele, majd jöhet a száraz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Kedd 23 Feb. 2016 - 10:34


Lisa & SimoneSebesen végigmérem az ajtóban ácsorgó leányzót, és kézfogásommal újabb következtetéseket vonok le, teljesen automatikusan, amik ugyanúgy lehetnek félresikerültek, mint pontosak. Olyan nagyon nem foglalkoztat, igazam van-e vele kapcsolatban, elvégre csak egy bejárónőről van szó... Amíg nem lopkodja el a cuccaim és nem kezd hangos becsmérlésbe, addig mindegy, milyen ember. Bár ránézésre nem egy kötekedős kislány, de majd meglátjuk.
Miközben bemutatkozik és biztosít az öröméről, kissé mereven még el is mosolyodom, és kézfogást követően elállok az útjából, jelezve, hogy bejöhet. Beljebb megyek, remélve, hogy követ, és nem egy mimóza, akit úgy kell berángatni.
Amint társaságom akad, a pár perce még bennem tomboló idegesség is csökken valamicskét, és ettől máris jobban érzem magam. Eddig sem volt gond a magabiztosságommal, de most már nyugodtabban, viszont még mindig elegáns energikussággal kopogom végig magas sarkaimmal a padlót.
- Nos, ez volna a lakás, amit rendbe kéne szedni - mutatok körbe a tágas nappaliban, olyan hangon beszélve, mint aki tisztában van vele, hogy teljesen nyilvánvaló dolgot mond. Hirtelen azonban egy idegen szemével látom a helyet, amitől a hangulatom vissza is csúszik a mérges értetlenkedésbe. De tényleg, minek nekem egy ilyen lakás?
Nem akarok erre gondolni, ezért inkább megfordulok, hogy szembenézhessek a lánnyal, és nekiállhassak kérdezősködni, hogy mit hogyan tervez, mikorra készül el, de visszafogom magam, amikor az empátia apró sugara keresztüldöf rajtam. Vagánynak tűnik a rövid hajával, de őzike szemei rácáfolnak a belevalóságára, nem is beszélve a ruháiról. Értek a ruhákhoz. Éjjel-nappal fel kell készülnöm rá, hogy emberek elé álljak ki, a megjelenés nálam felér egy bemutatkozással, és bárki bármit mond, az öltözködés sokat elárul, márpedig ő nem néz ki valami gladiátornak... Így aztán kicsit megenyhülve és engedve a pattogós stílusból nézek rá.
- Kér egy kávét vagy valamit, mielőtt nekiáll?Vissza az elejére Go down

Don't Hide Your Real Face

avatar
Ember
we have the strongest faith
☮ Főkarakter : Elisabeth Grand
☮ Kor : 23
☮ Hozzászólások száma : 38TémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Vas. 21 Feb. 2016 - 20:13

Be válaltam egy új munkát a szabad napomon, mert most egy részt nincs kedvem az olvasáshoz, más részt viszont jelenleg a lakásom is tiszta. Ma is korán kelek, hogy időben induljak mert nem akarok késésben lenni. Két busszal is megyek, majd plusz gyalogolnom kell egy kicsit, és már ott is vagyok, de csak az épület elött. Az ajtó kinyillik, mire én pelépek, és egyenesen a posta ládákhoz lépek. Megnézem, hogy hova is kell mennem, majd egyenesen a lifthez megyek, és a legfelső emeletre. Ott kilépve megyek tovább, a folyosón a megfelelő ajtóhoz érve, bekopogok. Míg várom az ajtó nyitást kicsit meg igazitom a farmeromat, majd várok. Nem is kell túl sokat várnom, és már nyillik is az ajtó, és egy fehér kosztümös nő nyit ajtót, akit jól meg is nézek. A nő köszön, amit viszonzok is.
- Helló. - Mondom, majd megkérdi, hogy én vagyok-e az akit küldtel, majd a nevét is mondja. - Igen, én vagyok Elisabeth Granb. Nagyon őrvendek Ms. Trammel. - Mondom, majd én is felé nyújtom a kezem, hogy kezet rázzunk. Majd, ha be enged, akkor az előszobában leveszem a cipőm, majd tekintetemmel felmérem a terepet. Úgy fest, hogy lesz itt munkám, nem fogok most se unatkozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   Szomb. 20 Feb. 2016 - 13:05


Lisa & SimoneVégigkopogom a lakást a fekete magassarkúban. Oda. Vissza. Aztán megint. Próbálok felfedezni rajta valami újat, valami érdekeset, de állandóan a porba, az állottság szagába, az üres szekrényekbe, pöfögő csapba botlok. Nem történik semmi varázsütésre, minden fordulónál ugyanaz a halott, hideg, elhagyatott lakás fogad, nem terem itt senki és semmi, ami életet tudna lehelni a helybe.
Amíg várom a kislányt, aki elméletileg rendbe fogja szedni a kérót, saját magamat kínzom ezzel a bezárt oroszlán viselkedéssel. Fekete cipőmhöz fehér kosztüm és fekete, fényes táska dukál, így ebben a szerelésben lépek az ajtóhoz, mikor kopognak rajta.
A lakás közel a legfelső emeleten van, ezzel is jelezve, hogy aki itt lakik, nem elégszik meg valami földszinti szeméttel, ami azért vicces, mert igazából nem lakik itt senki... Hiába az enyém a hely, nem tekintem otthonomnak, csak valami menő átmeneti szállásnak, teletömve neves dizájnerek szemetével, kifacsart fantázianevű színekkel befestett falakkal és kényelmetlen bútorokkal. Utálok itt lenni. Habár utálom a houstoni és a washingtoni házat is, szóval tök mindegy.
Vörös hajamat lófarokba kötöttem, így nem kell eltűrnöm, amikor a kopogást hallva megtöröm az épp esedékes köröm a lakásban, és az ajtóhoz sietek. Azt hiszem, hogy talán még örülni is fogok egy kis társaságnak, még ha az egy egyszerű kis emberlány képében érkezik is.
- Helló! - köszönök rá szinte azon nyomban, hogy kitárul az ajtó. Magamra erőltetek egy üres mosolyt, közben automatikusan végignézek rajta; nem áll szándékomban megbántani vagy kényelmetlen helyzetbe hozni, nálam ez ösztönös dolog, felmérni a másikat. - Elisabeth Grand, ugye? Simone Trammel - nyújtom a kezem az ajtóban, és ha elfogadja a kézfogást, akkor a rövid, de közvetlen kapcsolatot is arra használom fel, hogy gyorsan képet formálhassak róla a fejemben, és addig se kelljen azzal foglalkoznom, hogy minek van egyáltalán lakásom, ha nem lakom itt, nem adom ki, és még a takarítására sem vagyok hajlandó. Legalább van kihez beszélnem, és nem kell magányosan vesztegelnem az indokolatlanul nagy alapterületű lakásban.
Az fel sem merül bennem, hogy a lány nem az ide rendelt házvezetőnő, de feltételezem, hogy a megjelenésem és a viselkedésem, mint általában, megtörné a másikat, ha nem ez a Grand lenne, és azonnal kinyögné, ha összekevertem valakivel. Azért addig nem engedem át a küszöbön, amíg ki nem derül, valóban az áll előttem, akit vártam.Vissza az elejére Go down

Vendég
Don't Hide Your Real Face

avatar
VendégTémanyitásTárgy: Naberia lakása   Szomb. 20 Feb. 2016 - 12:01

Az angyal a fővárosban, jelenlegi munkahelyén, azaz Houstonban és New Yorkban is rendelkezik saját ingatlannal. Ez utóbbit olyan látogatásokkor használja, mikor valami, legtöbbször a rendszerhez kapcsolódó ügyben előreláthatólag huzamosabb ideig kell New Yorkban tartózkodnia.
A lakást nem ő rendezte be, csak irányelveket mondott, és az alapján lakberendező vette kezelésbe a helyet, ami egyértelműen meglátszik rajta. Sehol semmi igazán személyes tárgy, a modern divat szerinti színek, formák és stílusok az uralkodóak, amik azonban valahogy mégis tükrözik kicsit Naberia meglehetősen steril, megközelíthetetlen lelki világát.

Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalom
Don't Hide Your Real Face

TémanyitásTárgy: Re: Naberia lakása   

Vissza az elejére Go down
 
Naberia lakása
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate of Ascariel :: A nagyvilág :: Otthon, édes otthon-