Share | 
 

 Párizs közelében kis kastély

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 

Don't Hide Your Real Face

avatar
Elementál
we can control over the elements
☮ Főkarakter : Ellael, minden pm-et ide kérek :)
☮ Kor : 12
☮ Hozzászólások száma : 20TémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   Csüt. 26 Május 2016 - 7:02

Myärn boszi & Rhyl


*Ez a keresés lehet, hogy Myärn néninek jó de nekem nem. Persze míg őt keresem nem unatkozom az biztos, viszont egyedül vagyok és az nagyon nem jó. Meg is fogom mondani Eldorien bácsinak ha visszajön. Az első szobákra még van türelmem, de mikor rájövök, hogy túl sok van és azt sem tudom melyik irányból kezdjem el számolni a negyvenhatot, a türelmem elfogy, ez természetes, hiszen gyerek vagyok még és nekem még nem is kell, hogy legyen. Mindent azonnal akarok és eddig nem is volt ezzel gond, otthon meg is szereztem azt amire vágytam, de Myärn néni elrontotta. Nehéz, nagyon nehéz megtalálni őt és már csak azért is mérges vagyok mert tudom, hogy miért csinálta. Nem akar velem lenni. Pedig kedves vagyok vele mindig, hiszen lefoglalom az idejét, jó mókákat találok ki, hogy ne unatkozzon, mert azt is tudom, hogy ő primus és van jobb dolga is, minthogy velem foglalkozzon. Szóval már nem is számolom egy idő után a szobákat, hanem össze-vissza megyek be mindegyikbe, és tényleg mindegyikbe, szélvészként száguldozom és amit érek azt le is verem, persze nem direkt. Ilyenkor nem figyelek annyira magamra és a környezetemre és persze most az számít, hogy megtaláljam őt, nem pedig a régi váza ami valami rövid nevű kínaié volt, vagy a virágok a hall asztalán, a képek a falról ugyan nem esnek le de szinte mindegyiket érintem és fél oldalra dőlnek. Egy idő után már _minden_ szobába bemegyek, a fürdőkbe is, bár kétlem, hogy képes lenne kádban aludni, de sosem lehet tudni. S persze egyre mérgesebb vagyok amiért nem találom. A mérgem pedig egyre jobban hat a száguldozásomra, hiszen a szél is erősebb ha vihar van, az is biztosan mérges amikor kitépi a fákat és ledönti a házak tetejét. Abba a szobába ahol Myärn néni alszik, már szinte berobbanok, nem is tudom az hányadik a sorban és milyen jó, hogy már nem csak a hálószobákba nézek be, mert ez éppen nem az hanem egy könyvtárszoba, legalábbis a sok könyvespolcból erre következtettek. De nem is ez érdekel, szinte már feladtam addigra a keresést és az első pillanatban észre sem veszem őt a kanapén, a borosüveg és a pohár persze leesik a földre, de nagy zajt nem üt mert a szőnyeg felfogja a koppanást, így esélyesen el sem törnek. A könyv lapjai felpörögnek és sercegő hangot adnak, én pedig ugyanazzal a lendülettel ki is forgom magam a szobából. A folyosón tudatosul bennem némi fáziskéséssel a látvány, Myärn néni fekvő látványa a kanapén és akkor ugrik be a használt pohár és az üveg ami biztosan nem véletlenül volt ott ahol. Visszaviharzok és megállok előtte, immár emberi alakomban, kezemben a rúzsos párnával, a papírral és a parókával amiket csecsemőként szorítok a mellkasomhoz. Mérgesen toppantok, bár ennek sincs nagy jelentősége mert a szőnyeg miatt nem hallatszik úgy amilyennek szántam.*
-Myärn néni! Te nagyon gonosz vagy és ravasz. *Az arcom jó eséllyel mérgesen durcás, de nem tart sokáig, mert olyat mond amin két kézzel kapok, persze csak képletesen mert a holmijait nem engedem el. A szemöldökeim hirtelen felugranak a homlokomra a csodálkozástól, mert hát Myärn néni azt mondta emgtanít valamire és ez azt jelenti, hogy foglalkozni fog velem, jó eséllyel sok időben.* -Téééényleg???? Jóóóó! Gyere menjünk máris, tanítsd meg! Menjünk sütni-főzni!
*Együtt leszünk, de jó! A nagy lelkesedésemben hozzá is vágom a párnát és a parókát, a papírlap meg árván lehull a földre mint egy elszáradt falevél. Ráugrom a kanapéra és elkezdem felhúzni ami majdnem annyit tesz, hogy szinte kirángatom a takaró alól. Az ugrálás sem marad el, ahogy ma reggel ébresztettem volna az ágyban, úgy most a kanapén ugrálok, bár kevesebb a hely és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem rajta ugrálok, viszont sokáig a kanapén sem, mert félrelépek és lepottyanok. Ám ez sem tántorít el, amúgy sem fáj mert a szőnyegre esem – az meg az én szerencsém, hogy nem az üvegre és a pohárra – így gyorsan fel is pattanok és ott folytatom ahol félbe maradt.* -Menjünk már! Kelj fel! Olyan sokat alszol. Az nem jó, Mariam azt mondta attól csak ráncos lesz a bőröd és különben is sok időt elvesz a mókából.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Tünde
our magic can rule your life
☮ Főkarakter : Myärn
☮ Kor : 582
☮ Hozzászólások száma : 69
☮ Tartózkodási hely : Mikor holTémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   Vas. 22 Május 2016 - 11:24

Rhyl és Myärn, aki nem néni,

nem bácsi,

hanem "gonoszgonoszgonosz"Bizonyosan a jelenleginél is nagyobb elégedett mosollyal fordulnék a másik oldalamra és élvezném a még öt percnyi alvási időmet, ha tudnám, hogy néhány emelettel és szobával arrébb éppen most bélyegeznek "gonoszgonoszgonosz"-nak. Lehet a névjegykártyára is rá kellene írni a primus mellé.
Amúgy szerencsém is van, hiába kis szélviharként zúdul be a szobákba - a bejárónő rajongani fog a feladványomért, meg Rhyl-ért, amiért nem tudja elsőre megtalálni a negyvenhatodik szobát, hanem végignéz mindent és így lehet mindenhol valamit megigazítani utána, hol egy felhajtódott szőnyeget, hol a függönyt, hol a virágokat sodorta ki a vázákból -, de végtére is szerencsém van. Ha rögtön a negyvenhatodik szobát választja ki, akkor tényleg csak öt perc plusz alvási időt kaptam volna, így viszont közel húsz perccel sikerült megtoldani, ami már-már közelítene az alvás mennyiségéhez fűződő elvárásaimhoz.
Egyébként tényleg gonosz vagyok. Nincsen negyvenhat hálószoba, erre a huszonhetedik és egyben utolsó hálószoba után ő is rá fog jönni, ergo én ma éjjelre nem egy hálószobában szállásoltam el magamat, hanem jó eséllyel egy társalgószerűben alhatok egy kanapén, esetleg az egyik könyvtárszobában egy recamier-n, de ezek után az is kinézhető belőlem, hogy az egyik gardróbszobába rendezkedtem be kiürítve egy polc-sort és ott vetettem meg ágyamat.
Tekintve, hogy a hely ötvenkét szobás, és az utolsó hálóval valóban a kastély végébe ért Rhyl, visszaszámolva onnan az összes szobafélét, megtalálja a negyvenhatodikat, ami egy fürdőszoba. Na nem a kádban alszom, hanem a mellette levő negyvenötödik számú (hehehe) könyvtárszobában. A kastély sarkába esik, nagy ólomüvegablakok nyílnak a kastély behavazott parkjára, s előtte valóban egy recamier áll, ezen pedig jól felismerhetően alszok én nyakig húzott takaróval. Közelemben álló kis asztalon egy jó kétszáz éves könyv és félig üres borosüveg és üres borospohár vélhetően még tegnap estéről. Ha ide is szélvészként zúdult be a kislány, akkor egyrészt áldom majd az eszemet, hogy nem a konyhába húzódtam le az alagsorba - ki tudja, mit művelt volna a liszteszsákok közelében -, másrészt résnyire nyitva szemeimet sóhajtok egyet.
- Ha mindig ilyen korán kelsz, meg foglak tanítani kávét főzni... Meg croissant-t sütni. - Azzal legalább lekötném egy órára még. Hm, lehet meg kellene ezt az ötletet fontolni. Végülis nem mondta Eldorien, hogy nem foghatom be házimunkára, ami természetesen játéknak van álcázva. Hogy nekem mennyi eszem van!

"Nem nagy baj, ha az ember ellenséget szerez magának, legalább otthon érzi tőle magát." ©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Elementál
we can control over the elements
☮ Főkarakter : Ellael, minden pm-et ide kérek :)
☮ Kor : 12
☮ Hozzászólások száma : 20TémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   Kedd 19 Ápr. 2016 - 10:25

Myärn bácsi & Rhyl


*Ha idősebb, tapasztaltabb és gonoszabb lennék mint amilyen vagyok, akkor most csalódást éreznék amiért túl könnyen jutottam be, vagy némi gyanú kezdene felsejleni bennem. Ám nekem csak a játék a fontos és az, hogy ne unjam magam halálra míg Myärn néni alszik. A fene sem érti hogyan tud olyan sokat aludni, elvégre korán elengedem…viszonylag. De amikor ilyen szépen süt a nap és reggelente harapni lehet a levegőt, nem olyan mint otthon ahol már reggel is meleg van, bár a nap jobban süt. De itt hó van és hideg, és nagyon világos, szinte vakító és ez annyira szuper és érdekes. A hó pedig fura, vizes és szép, együtt is meg külön is, mert megnéztem a hópelyheket és Clarion néni azt mondta nincs két egyforma hópehely, de hát nem tudom megnézni, hogy igaza van-e mert azt még Eldorien bácsi vagy esetleg Ellael bácsi, de még az ősöreg Ascariel bácsi sem tudná. Sok hópehely van, rengeteg!! Szóval csak örülök annak, hogy bejutottam és máris lerántom róla a takarót ahogy szoktam és persze rögtön arrébb is megyek, nehogy hozzám vágja a kispárnáját. Pedig irtó aranyos volt az első kettesben töltött napunk reggelén, morcos volt és kócos és csak pislogott.
A nagy ugrálásban először észre sem veszem a semmit, vagyis, hogy nem röpül a párna és tök csönd van. Úgy a tizedig huppanásnál esik le, hogy mire ugrálok, már persze megijedek, hogy talán meghalt mert rossz helyre ugrottam és kitörte a nyakát, vagy ilyesmi, de aztán rájövök, hogy az azért nem olyan egyszerű, főleg ha valaki primus. Amikor tudatosul bennem hogy csak egy kupac takaró fekszik az ágyon és szembe vigyorog velem Myärn néni fura arca, akkor hirtelen megállok az ugrálásban és a fenekemre csüccsenek. *
-Áóóóúúúúú! EZ NEM ÉR MYӒRN NÉNI! HOL VAGY????
*Eltátom a számat. Tényleg képes volt elbújni? És alszik valahol vagy csak szórakozik velem? ~Hmmmm…~ *Aztán észreveszem a cetlit amin betűk vannak és érte nyúlok. Forgatom, nézegetem, persze el tudom olvasni de cselt szimatolok ha már így ki lett tolva velem. Csak a vers jut el a tudatomig, de hiába, csak az jön le, hogy meg kell keresnem de amikor annnnnyi szoba van ebben a nagy kastélyban!* -Áoúúúúcs! Gonoszgonoszgonosz!
*Fogom a papírt meg a rúzsos párnát és a fekete fonalparókát – hogy mit össze nem dolgozott ezért – és normális módon megyek ki a szobából. Sétálok a folyosón és nézegetem a papírt és olvasom fennhangon ami oda van rá írva. *
-négy elem…jó barát….DE MIÉRT NEM AKARSZ KORÁN KELNI??? ÚGYIS MEGTALÁLLAK, ÜGYES VAGYOK!
*Úgy egy nagyon hosszú perc múlva feltűnik, hogy nem egyformák a betűk és rájövök, hogy biztosan nem véletlenül és nem is a helyesírás miatt. Amikor rájövök, hogy össze kell olvasni őket, eltátom a számat, persze ezzel még nem jutottam előbbre. Honnan számoljam a negyvenhatot? Az ajtókon nincsenek számok, ez nem egy szálloda. És mi számít szobának? Csak a hálótermek vagy az összes? Na jó, szélvészként irtó gyorsan végigjárom az összes szobát, feltéve ha nem dugaszolta be az összes kulcslyukat és rést. Persze a legkézenfekvőbb az lenne ha lentről kezdeném el számolni. *
-Vegyük csak a hálószobákat, elvégre aludni akar. Akkor az emeleten van az első, de jobbról vagy balról, a nyugati szárnyból vagy a keletiből. Miért csinálnak ennyi szárnyat, olyan mintha azt akarnák, hogy elröpüljön.
*Elindulok, hogy elkezdjem számolni a szobákat, az elsőnél még simán benyitok, a másodikra már türelmetlen vagyok és szélként zúdulok be a kulcslyukon, így azért könnyebb, csak kitartson a lendület. Arra gondolok, hogy középről nyugat felé megyek és aztán körbe a keleti oldalra. Ha fordítva van, akkor talán előbb találom meg mert az elején jutok a végére.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Tünde
our magic can rule your life
☮ Főkarakter : Myärn
☮ Kor : 582
☮ Hozzászólások száma : 69
☮ Tartózkodási hely : Mikor holTémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   Vas. 17 Ápr. 2016 - 20:18

Rhyl és Myärn, aki nem néniA napok egy része azzal telik el, hogy megpróbálom gondolatban válogatott módszerekkel megölni Eldorient. Jó, nem gondolom igazán komolyan, de lenne hozzá pár keresetlen szavam, főleg a korai ébresztők miatt. Arra gondoltam, hogy míg itt leszek, legalább lesz alkalmam a kastélyt átrendeztetni. Ez az ósdi berendezés... Biztos érdekes annak, aki nem reneszánszba születik bele és dorbézolja át az egész barokkot, de több mint ötszáz éves lelkem valami modernebbre vágyik. Nem akarom a kastély küllemét átalakítani, de belül... az a baj, hogy még rendesen időm sincs végiggondolni mit is szeretnék, ami modernebb, de illik ide, mert Rhyl folyamatosan nyüzsög. Azt hiszem, nemcsak az állandó partner hiánya és a szerelem elkerülése az oka, hogy még nincs gyerekem. Kiakaszt. Őszintén. Nappal még hagyján, ha a nappal akkor kezdődne, ami normális, nem pedig Rhyl lenne a személyes kis kukorékoló kakasom hajnalok hajnalán. Aztán néhány nap után arra jutottam, hogy én igenis tovább fogok aludni. Azt mondta Eldorien búcsúzóul, hogy segítsünk fejlődni is a kislánynak, amennyire lehet, hiszen itt biztonságosan gyakorolhat. Nos, én ezt sajátos módon oldom meg, azaz minden reggel valamivel nehezítem a dolgát. Első reggel bezárom az ajtót, hogy a kulcslyukon át kelljen jönnie, második reggel a kulcsukot is betömítem, hogy az ajtó alatti résen suhanjon be, harmadik reggel már ez is betömítve. Fejlesszük a kis drága kreativitását. Be is suhan nagy elánnal elsöpörve gyönge kis akadályomat, de hát nem is tehetem az ajtó elé a mázsás faragott ruhásládát, hogy na azt fújja odébb, ha tudja! Jöjjön csak be! Az ágyam fölé suhan és a szokásosan nagy lendülettel huppan le, amit én szokás szerint elsőre próbálok is ignorálni, hogy ő szokás szerint lerántsa a takarót... És most veheti észre, hogy én a szokottnál is puhább voltam, és a fekete haj, ami alig lógott ki a takaró alól - szokásom, hogy beröppenésekor már a fejem búbjáig húzzam tiltakozásul a takarót - az csak egy nagy kupac fekete fonal, s a párnámra a vérvörös rúzsommal húztam mosolygó szájat és lehunyt szemeket szempillákkal, mintha édesdeden aludnék. A takaró többi része alatt pléd volt úgy felpolcolva, hogy a testem alakját imitálja, de ezen kívül még egy cetlit találhat, melyen jól olvashatóan egy kis fejtörő olvasható.
"a Négy Elem mind más,
tűz és víz kioltja eGYmást,
föld és leVegő jó barát.
én ma nem kElek korán,
új szobámbaN várlak kis-elementál,
de Ha ügyes vAgy, tán megTalálsz."

Sok itt a szoba, így vagy rájön az egyszerű megoldásra a kislány a fejtörőből és már tudja, melyik szobában keressen, vagy én boldogan fordulhatok a másik oldalamra, hogy még öt percig aludhassak. Elvégre, azt szokták mondani az ember alvásideje: csak még öt perc.

"Nem nagy baj, ha az ember ellenséget szerez magának, legalább otthon érzi tőle magát." ©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Elementál
we can control over the elements
☮ Főkarakter : Ellael, minden pm-et ide kérek :)
☮ Kor : 12
☮ Hozzászólások száma : 20TémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   Hétf. 11 Ápr. 2016 - 7:39

Myärn néni & Rhyl*Eddigi életem során ki sem tettem a lábam a szülővárosomból. Ez végül is igaz, attól függ milyen nézőpontból értjük. A szigorúan vett szülővárosom Mantundu, annak a határát már átléptem, de Rio-ból még nem mentem messzebbre. Ott mindig meleg van és még sosem láttam havat, Myärn néni kastélyában azonban egyszerre két újdonság is ért, az egyik jó is volt meg nem is, a másik viszont csak jó, ha arra gondolok milyen arcot vágott Eldorien bácsi amikor képen találtam egy hógolyóval. Sajnos ő már nincs itt mert intéznie kell a Rend ügyeit és Clarion néni is elment, csak Myärn néni maradt itt velem és persze a kastély beavatott személyzete, szóval nem kellett aggódnunk, hogy bárki meglát amikor spontán átváltozom. Egész jól viselték mikor a gépen rendeztem egy kis önkéntelen hancúrt, szerencse, hogy onnan nem tudtam kiszökni, mert akkor nagy bajban lettem volna és biztos, hogy mindhárman szívrohamot kapnak, már ha a mitikusoknál előfordulhat ilyesmi. Myärn néni nagyon bosszús volt de nem rám haragudott az tuti, amióta megérkeztünk és Eldorien bácsi elment, sokkal jobb kedve van, igaz még így sem az igazi, de nem adtam még fel. Hógolyóval még nem mertem megdobni, de ami késik nem múlik, és úgy gondolom ha a teljes idejét kitöltöm az általam kitalált elfoglaltságokkal, akkor nem gondol másra ami bosszantotta régen, és akkor jó kedve lesz. Már a negyedik szobát is kipróbáltam, egyik szebb mint a másik, úgy érzem magam mint egy hercegnő akikről Mariam néni mesélt az emberek könyveiből.
Mindig korán kelek, sokszor még sötét van, de nem bírok tovább aludni, nézem ahogy felkel a nap, már amikor látni, mert gyakran eltakarják a felhők. Az egész olyan csodaszép pedig egyáltalán nem színes, de a kastély és a hó, meg a havas fák és a tó tükre ami már félig befagyott és olyan mint egy régi, kopott tükör, egyszerűen csodálatos és nem tudok betelni velük. Tudom, hogy Myärn néni azt mondta, hogy ne keltsem fel reggel, amíg nincs ébren azt csinálok amit akarok, de szerintem nem gondolta komolyan, egyébként is egyedül unalmas. A mai nap is ugyanúgy indul mint a többi, már felöltözve száguldozom a hosszú és díszes folyosón és szobákon, pedig a nap még alig pislákol a hegyek felett, de éhes vagyok és szeretnék felmenni a toronyba és le a tópartra, és körbe a kastély körül és a birtokon ahol minden fehér. Az első napon Eldorien bácsi még velünk volt és mivel ő ismeri az elmentálokat a legjobban, gyakorolt velem egy kicsit, később Clarion néni felügyelt rám, most már Myärn nénié a feladat és szeretnék nagyon ügyes lenni. Már néha sikerül csak úgy átváltoznom, akarattal felvenni az eredeti alakomat, ami irtó előnyös ha Myärn néni bezárja előttem a hálószobája ajtaját. Mikor odaérek az ajtó elé, először lenyomom a kilincset és ha még mindig nem adta fel, akkor megpróbálok átváltozni, hogy a kulcslyukon surranjak be szél formájában, vagy ha bedugaszolta, akkor az ajtó alatti résen. Oda csak rongyot tud tömni, az nem állít meg ha már sikerült széllé lennem, legfeljebb kicsit erőlködnöm kell, akkor viszont egy erős széllökéssel érkezem meg és rögtön az ágya fölé fújom magam Ez neki nem igazán jó ha még nincs ébren, és nem vigyáz magára mert még nem sikerült könnyedén érkeznem az emberré váláskor. Szerencsére az ágy és Myärn néni puha és nem baj ha nagyot huppanok. Lehúzom róla a takarót, mert bár mérges ha hirtelen ébred, de legalább nem alszik vissza.*
-Myärn néni ébredj! Reggel van, menjünk enni és ki az udvarra. Szeretnék lovagolni!!
*Lovak is vannak, meg nagy istálló, irtó izgi amikor a paci megnyalja a kezem és elveszi a répát, amikor magamhoz ölelem olyan meleg és selymes és érzem benne az életet ahogy lüktet és tele van energiával. Míg ezt mondom persze nem vagyok már a közelében, cipőstől ugrálok az ágy végében, hogy hullámzik az egész alatta.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Don't Hide Your Real Face

avatar
Tünde
our magic can rule your life
☮ Főkarakter : Myärn
☮ Kor : 582
☮ Hozzászólások száma : 69
☮ Tartózkodási hely : Mikor holTémanyitásTárgy: Párizs közelében kis kastély   Vas. 10 Ápr. 2016 - 17:22

Párizs közelében kis kastély
Párizstól alig egy órára kocsival elérhető a kellemes, elég nagy parkkal körbevett, francia romantikus hangulatú kastély, melyhez saját kis tó is jár. Legelőnyösebb arcát télen mutatja, mikor hó lepi be a tájat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom
Don't Hide Your Real Face

TémanyitásTárgy: Re: Párizs közelében kis kastély   

Vissza az elejére Go down
 
Párizs közelében kis kastély
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate of Ascariel :: Fényév távolság :: Távoli tájakon-